Wat is een Reiki-behandeling en waarom is het zo waardevol

Geplaatst op 05-12-2022

Categorie: Hobby en vrije tijd

Reiki is een oude vorm van genezing die is ontstaan in Japan. Het wordt gezien als een manier om energie te sturen naar het lichaam om zowel fysieke als emotionele klachten te behandelen. Reiki-beoefenaars geloven dat door het plaatsen van hun handen op bepaalde punten op het lichaam, ze energie kunnen overdragen die kan helpen bij het genezen van aandoeningen en het verminderen van stress.

Reiki-behandelingen kunnen op verschillende manieren worden gegeven. Sommige beoefenaars gebruiken hun handen om rechtstreeks op het lichaam te leggen, terwijl anderen hun handen boven het lichaam houden om de energie te sturen. Het is belangrijk om te onthouden dat reiki niet alleen wordt gebruikt om fysieke aandoeningen te behandelen, maar ook om emotionele en mentale problemen te verminderen.

Er zijn verschillende manieren waarop reiki kan helpen bij het genezen van aandoeningen. Ten eerste kan het helpen om pijn te verminderen en het genezingsproces te versnellen. Reiki kan ook helpen om het immuunsysteem te versterken en het lichaam beter in staat te stellen om ziektes te bestrijden.

Bovendien kan reiki ook helpen om emotionele en mentale problemen te verminderen, zoals stress, angst en depressie. De behandeling kan een gevoel van ontspanning en rust geven, en kan helpen om de geest te kalmeren en te focussen. Dit kan bijdragen aan een betere emotionele en mentale gezondheid.

Om reiki te ontvangen, kan je een afspraak maken met een gecertificeerde reiki-beoefenaar. Tijdens de behandeling zal de beoefenaar verschillende handposities gebruiken om de energie naar specifieke delen van het lichaam te sturen. De behandeling kan ongeveer een uur duren en kan zowel op een massage- of behandelstafel als op een stoel plaatsvinden.

Het is belangrijk om te onthouden dat reiki geen medische behandeling is en dat het niet de plaats moet innemen van reguliere medische zorg. Het is altijd het beste om advies te vragen aan een arts voordat je een reiki-behandeling ondergaat.

In samenvatting: Reiki is een oude vorm van genezing die wordt gebruikt om fysieke en emotionele klachten te behandelen.